Cieza 15, València
Status - Verhuurd
Strategie - Flip & Lange termijn verhuur
Het project Calle Cieza 15 betreft de transformatie van 2 oude opslagen/garages naar 4 nieuwe appartementen, waarvan wij er 1 voor onze rekening nemen. Het is gelegen in de wijk Soternes, aan de westelijke rand van València. In de ontwikkeling wordt een vergunning aangevraagd voor residentieel gebruik.

Over dit project

Intro
Kort nadat we de keuze gemaakt hadden om in València te willen gaan investeren deed zich de mogelijkheid voor om deel te nemen in het project Calle Cieza 15. In het plan van 4 appartementen nemen wij deel met 1 appartement. Het te verwachten rendement op basis van de toegevoegde waarde die gecreëerd kon worden door het omzetten van een commercieel object naar een residentieel object (flip) was met 22% prima en de totale investering te overzien. Daarnaast bestond de mogelijkheid om het na afronding te verhuren.

Locatie
Met de ligging in de wijk Soternes, aan de westelijke rand van València, is het een ideale locatie voor de werkende bewoners (starters en expats) van de stad. De ligging zorgt voor goede bereikbaarheid van alle grote bedrijven die zich rond València gevestigd hebben. Ander positief punt van deze locatie is de ligging op slechts 100 meter van het Turia-park, dé plek om te ontspannen, sporten en een rustige fiets- en wandelverbinding naar andere delen van de stad.
Calle Cieza is een straat die volop in ontwikkeling is en waar meer soortgelijke transformaties plaatsvinden, zoals ook in aanliggende straten.

Kenmerken
Ons appartement heeft een woonkamer met open keuken, badkamer, een slaapkamer en een werk-/logeer-/kledingkamer. Daarnaast nog een eigen terras aan de achterzijde, een zeldzame maar plezierige toevoeging. Aan de voorzijde kijkt het uit op een parkeerplaats met plantsoen.

Verloop
In aanvang hadden we geen definitief doel voor dit appartement. Zowel verkoop als verhuur behoorde nog tot de mogelijkheden. Tijdens de bouw, die al met al wat langer duurde dan gepland, werden we positief verrast met het verdwijnen van het parkeerterrein aan de voorzijde en aanleg van een plantsoen/parkje. Daarnaast bleven de huurprijzen significant stijgen en hebben we er uiteindelijk voor gekozen om het appartement aan te houden en voor de lange termijn te verhuren. Bij Pura Vida zijn we enorm fan van de locatie en kenmerken, waardoor we van het succes van deze woning op de lange termijn overtuigd zijn. Door de lange termijn verhuur wordt er tevens een stabiele cashflow gegenereerd.

Meer weten over andere projecten in València, Spanje? Klik hier.