Projecten Verenigd Koninkrijk

Welkom

Waarom het Verenigd Koninkrijk?

De laatste jaren is voor veel investeerders het Verenigd Koninkrijk een uitstekend land gebleken op het gebied van vastgoed. Maar waarom is dit zo gebleken en waarom zijn dus ook wij van Pura Vida Investments deze kant op gegaan?

Misschien wel het grootste onderdeel waar het Brits vastgoed zich op onderscheid is de grote vraag naar huurwoningen. Waar Nederland van origine altijd een koopland is geweest, is er in het Verenigd Koninkrijk juist een enorme vraag naar huurwoningen. Dit komt met name door het gebrek aan bouwruimte in de grote steden en de relatief hoge prijzen van deze koopwoningen.

Tegelijkertijd heerst er in het Verenigd Koninkrijk een werkcultuur waarbij men het niet erg vindt om ver van zijn/haar werklocatie te wonen. Waar Nederlanders vaak niet meer dan een half uur naar werk willen reizen, hebben Britten er geen moeite mee dat deze reistijd soms wel anderhalf uur bedraagt.

Dit karakter in combinatie met een voorkeur voor huren, zorgt ervoor dat de vraag naar huurwoningen ook in de kleinere dorpen groot is. In deze kleinere dorpen zijn, in tegenstelling tot in de grote steden, de huizenprijzen juist lager en is er nog voldoende bouwruimte. Hierdoor is de combinatie van een flip en buy-to-let strategie hier uitstekend werkt. Oftewel, relatief goedkoop kopen of bouwen en relatief duur verhuren.

Binnenland – Verenigd Koninkrijk

More photos

Onze Projecten in het Verenigd Koninkrijk

Bekijk onze projecten in het Verenigd Koninkrijk. Ieder project heeft zijn eigen strategie, voordelen en bovenal
verhaal.

United Kingdom

2 - Fishburn vooraf

Fishburn, County Durham

Fishburn is een klein dorpje in County Durham. Steden als Middlesbrough (20 min) en Newcastle (30 min) zijn daarnaast uitstekend...

Bekijk project

United Kingdom

Pant Hills d

Pant Hills, Merthyr Tydfil

In het dorpje Merthyr Tydfil in Wales is in doodlopende straat naar een community center een bouwkavel aangekocht waarop 7...

Bekijk project