Fishburn, County Durham
Status - In aanbouw
Strategie - Flip
Fishburn is een klein dorpje in County Durham. Steden als Middlesbrough (20 min) en Newcastle (30 min) zijn daarnaast uitstekend te bereiken. Zeker voor de werkende Britten, die in tegenstelling tot Nederlanders bereid zijn om gemiddeld tot 1,5 uur naar werk te reizen. Direct achter een 18e eeuws Georgiaans landhuis worden op een bouwkavel 13 vrijstaande woningen gerealiseerd.

Over dit project

Ten tijde van aankoop van het project Fishburn stond er op de aangekochte kavel nog een oude boerderij samen met wat stallen. Met de sloop en bouw kon direct na de aankoop begonnen worden, een vergunningsaanvraag was immers nooit nodig. De vorige eigenaren hebben al jaren geleden de vergunning verleend gekregen, maar zijn door hun leeftijd niet aan bouw toegekomen.

Binnen dit project neemt Pura Vida deel middels een aantal certificaten. Met een certificaat koopt men een aandeel in het project, waardoor het mogelijk is om deel te nemen aan grotere projecten als deze. Door slechts enkele certificaten te kopen beperken we bij Pura Vida tevens het risico en blijft er meer kapitaal over om te diversifiëren. 

Meer weten over andere projecten in het Verenigd Koninkrijk, klik hier.