Pant Hills, Merthyr Tydfil
Status - In afrondingsfase, grotendeels verkocht
Strategie - Flip
In het dorpje Merthyr Tydfil in Wales is in doodlopende straat naar een community center een bouwkavel aangekocht waarop 7 woningen gebouwd worden waarvan 3x twee-onder-eenkap woningen en een vrijstaand huis. De kavel begon als een grasveld, waar inmiddels dus 7 nieuwbouwwoningen staan. De woningen worden bijna opgeleverd, waarna de nieuwe bewoners er meteen in kunnen trekken, want 6 van de 7 woningen zijn reeds verkocht.

Over dit project

Pant is een suburb van de stad Merthyr Tydfil in Zuid-Wales. Het ligt gunstig aan de rand van het Brecon Beacons National Park met tegelijkertijd de belangrijkste uitvalsweg op twee minuten afstand. Voorafgaand aan de aankoop van de grond is eerst de vergunningsstatus definitief gemaakt. Daardoor kon na het moment van aankoop direct begonnen worden met de bouw.

Binnen dit project neemt Pura Vida deel middels een aantal certificaten. Met een certificaat koopt men een aandeel in het project, waardoor het mogelijk is om deel te nemen aan grotere projecten als deze. Door slechts enkele certificaten te kopen beperken we bij Pura Vida tevens het risico en blijft er meer kapitaal over om te diversifiëren. 

Meer weten over andere projecten in het Verenigd Koninkrijk, klik hier.