Pedro Cabannes 22, València
Status - Ontwikkeling
Strategie - Flip
Het project Pedro Cabannes 22 is een transformatieproject van een oud bankfiliaal naar 4 nieuwe appartementen. Het is gelegen in de wijk Torrefiel, aan de noordelijke rand van València. In de ontwikkeling wordt een vergunning aangevraagd voor residentieel gebruik.

Over dit project

Intro
Dit is het eerste project dat we zelf “gevonden” hebben en ook geheel in eigen beheer zullen ontwikkelen. De wijk Torrefiel ligt wat minder voor de hand maar heeft wel grote behoeft aan (goedkope) woonruimten voor de eigen bevolking. Het is daarom ook de bedoeling om na voltooiing de appartementen te verkopen.

Locatie
Gelegen in de wat minder bekende wijk Torrefiel, aan de noordrand van de stand heeft het goede verbindingen de stad uit maar ook een snelle fietsverbinding naar het centrum en metro naar het universiteitsgebied. Aan de overzijde van de straat ligt een parkje en is een parkeergarage aanwezig. Rondom het park vinden ook herontwikkelingen plaats die de aantrekkelijkheid van de wijk zullen verbeteren. In de aanliggende straten liggen verscheidene typisch Spaanse/Valenciaanse huisje die de buurt een karakteristiek karakter geven.
Momenteel is de wijk nog veelal voor de Valencianen zelf en niet onbelangrijk dit is 1 van de weinige wijken waar we briefjes tegenkwamen op muren en lantaarnpalen van mensen die op zoek waren naar woonruimte.

Kenmerken
Het oppervlak van het pand bedraagt ca. 230m² en zal verdeeld worden in 4 appartementen van 40m² – 75m². Het grootste appartement krijgt 2 slaapkamers en 2 badkamers. De andere 3 zijn studio’s met 1 badkamer waarvan er 1 nog een aparte slaapkamer krijgt.
Aan de buitenzijde zullen we proberen aan te sluiten bij de omliggende karakteristieke bebouwing door ook gebruik te maken van siertegels en houtlook-kozijnen.

Verloop
Omdat het een oud bankfiliaal is dat ook eigendom was van de betreffende bank was de aankoop een langdurig proces. Vanwege anti-witwasregels zijn we na aanvaarding van het bod 3 maanden bezig geweest om documenten te verzamelen, te vertalen en aan te leveren om aan te tonen hoe we aan ons investeringskapitaal komen en dat we geen criminelen zijn. Af en toe demotiverend maar met het doel voor ogen hebben we doorgezet en is het uiteindelijk gelukt.
Momenteel zijn we in afwachting van de toekenning van de vergunning.

Meer weten over andere projecten in València, Spanje? Klik hier.