Maderas 11.7, València
Status - Opgeleverd, in verkoop
Strategie - Flip
Het project Maderas 11 betreft de transformatie van een oud wijnpakhuis naar 10 nieuwe appartementen, waarvan wij er 1 voor onze rekening nemen. Het is gelegen in de populaire wijk Aiora tussen het oude centrum en het strand. In de ontwikkeling wordt een vergunning aangevraagd voor toeristisch gebruik.

Over dit project

Intro
Vrij snel na de aanschaf van ons eerste appartement in València deed zich de mogelijkheid voor om deel te nemen in het project Calle de Maderas 11. In het plan van 10 appartementen nemen wij deel met 1 appartement. Het pand werd gebruikt als wijnopslag van het wijnhuis Gandia voordat de wijnen vanuit de haven verscheept werden. In eerste instantie was het de bedoeling om 9 appartementen te maken maar na aankoop bleek het pand iets groter er was er ruimte om nog een 10e appartement te realiseren.

Locatie
Gelegen in de populaire wijk Aiora, tussen de oude stad en het strand, is het een perfecte locatie voor een toeristisch verblijf. Hoewel de wijk op plaatsen nog wat armoedig overkomt vinden in vrijwel alle straten ontwikkelingen plaats die het niveau snel gaan verbeteren.

Kenmerken
Ons appartement van ca. 64 m² heeft een woonkamer met open keuken, badkamer, een slaapkamer met een slaapkamer ensuite. De hoge plafonds geven een ruimtelijk en licht gevoel. Vanwege de eisen die gesteld worden aan de toeristische licentie staat de keuken niet op de meest praktische plaats maar bij de bouw is rekening gehouden om deze op termijn te kunnen verplaatsen.

Verloop
Bij de start van het project hadden we bedacht om het na oplevering te gaan verhuren. Het hele traject duurde langer dan gepland, voornamelijk doordat de gemeente moeite had om de vele vergunningsaanvragen te verwerken en daarom de procedures aanpaste. Toen het eindelijk klaar was en de verkoopprijzen in de tussentijd hard gestegen waren hebben we alles nog eens op een rijtje gezet en besloten om toch te verkopen zodat we met de opbrengst andere projecten kunnen financieren.

Meer weten over andere projecten in het València, Spanje, klik hier.